De Boer op

In ā€˜De Boer Opā€™ nemen we een kijkje in de keuken bij onze hardwerkende boeren, met ieder zijn eigen specialiteit. In de eerste aflevering maken we kennis met Jan Herm Bokdam en Jan Speksnijder van Kaasboerderij Speksnijder. Jan Herm verruilde het uitgestrekte Canada voor het oer-Hollandse Lekkerkerk om samen met Jan de melkveehouderij en kaasmakerij te runnen. Hij leerde de fijne kneepjes van het kaasmaken van zijn schoonmoeder. En dat bleef niet onopgemerkt. De familie won meerdere prijzen voor hun ambachtelijke kazen tijdens de Cum Laude Awards in 2020.

Honderd jaar ambacht met een moderne aanpak

KAASBOERDERIJ SPEKSNIJDER

Een grotere kaasopslag, een webshop en een moderne boerderij winkel. Jan Herm Bokdam (33) en Jan Speksnijder (35) van Kaasboerderij Speksnijder zitten niet graag stil als het op vernieuwing aankomt. Al maanden wordt er gesjouwd, gebouwd en natuurlijk ook nog dagelijks gemolken op de Lekkerkerkse boerderij . Het goedlachse koppel heeft sinds januari 2020 de leiding over de melkveehouderij en kaasmakerij. Lees meer…

Vers van het mes

Eigen koeien

Cumlaude kaas

Ambachtelijk